Handleiding Corona Hulp

Om het een en ander een beetje soepel te laten verlopen rond de Corona hulp volgt hier een korte beschrijving van hoe het werkt:

Mensen die hulp willen hebben of hulp aanbieden melden zich aan via de telefoon, SMS of Whatsapp op 06-171 60 349 (telefonisch alleen tussen 9 en 12). Degene die hulp aanbieden worden opgenomen in een Whatsapp groep waarnaar de hulpvragen worden doorgegeven.

Van iedereen wordt verwacht dat ze werken volgens de regels zoals gesteld door de RIVM. Dus geen fysiek contact maar anderhalve meter afstand houden, contact vermijden indien klachten zoals koorts of hoesten etc.

Door de hulpvragen te laten verlopen via dezelfde telefoon wordt de hulp gespreid en blijft er overzicht waar iets kan gebeuren, ook als iemand die hulp biedt niet kan.

Indien boodschappen gehaald worden, wordt dit voorgeschoten door de vrijwilliger die bij het afleveren zijn rekeningnummer en het bonnetje overlegt, diegene die de boodschappen in ontvangst neemt dient dit direct over te maken zodat het voorgeschoten bedrag niet op kan lopen. Er worden geen pinpassen en codes overhandigt of gevraagd!