Sint Maarten feest in Bunnik

Vergeet niet een lichtje te branden bij je voordeur als de kinderen welkom zijn een Sint Maarten liedje te zingen!

Maandag 11 november 2019

Al jarenlang is het een traditie dat op 11 november, zodra het donker wordt, kinderen met hun lampionnen langs de huizen gaan om vrolijke liedjes te zingen. In ruil daarvoor krijgen ze wat lekkers.

Maar wie is Sint Maarten en wat vieren wij eigenlijk die dag? Wil je daar meer over horen? Kom dan op 11 november om 18:00 naar de Barbarakerk. Het verhaal van Sint Maarten wordt verteld en enkele kinderen beelden het uit. Ook worden er liedjes gezongen, lezen kinderen een toepasselijk gedicht en is er een gebedje. Iedereen uit heel Bunnik is welkom! De bijeenkomst in de kerk duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens worden nog enkele Sint Maarten liedjes gezongen op het plein voor de kerk rond een vuurkorf. Daarna gaan de kinderen in hun eigen buurt bij de mensen langs om ze licht te brengen en hen toe te zingen.

Voor kinderen uit de wijk Binnen Bunnik wordt de avond traditiegetrouw om 19:15 afgesloten bij woongemeenschap De Grondslag (op de hoek van de Camminghalaan en de Kampweg). Daar vertelt één van de bewoners een toepasselijk verhaal en krijgen de kinderen wat lekkers.

Misschien ziet u als inwoner van Bunnik maandagavond kinderen met lampionnen lopen of hoort u een Sint Maarten liedje. U kunt de kinderen blij maken met wat snoepgoed of een stuk fruit.

Voor iedereen alvast een fijn Sint Maarten feest!