Openbaar tuinieren van start in BinnenBunnik

kruidentuin.5

Wie er wel eens over de van Hardenbroeklaan fietst of wandelt, is het vast al opgevallen. Er is een gemeenteperk minder en daarvoor in de plaats wordt een kruidentuintje aangelegd.  Een aantal buurtbewoners heeft namelijk het onderhoud van het perkje van de gemeente overgenomen.

En wat is er nou leuker dan er een gezamenlijk project van te maken, waar je ook gezamenlijk van kan genieten?! Niet alleen ‘oogt’ het leuker en verzorgder, we hopen ook op mooie oogst: munt, zonnebloemen, oregano, dille, goudsbloemen, Oost-Indische kers en rucola zijn een aantal van de gewassen die al mooi opkomen. Heb je in je tuin nog wat lavendel, kamille, tijm of een ander plantje over dat past in deze kruidentuin? Je bent van harte welkom om het in ons kruidentuintje te komen planten!

De gemeente wil komende tijd meer openbaar groen in beheer geven aan bewoners. Wil jij meedenken of helpen bij het groenbeheer in onze wijk, laat het ons weten via de mail info@binnenbunnik.nl .Wil je meer weten over het nieuwe kruidentuintje mail dan met Saskia Derks sazzel@hotmail.com

Geef een reactie